Βρέθηκε λύση για την ολοκλήρωση των μελετών του οδικού άξονα Σπάρτη-Γύθειο

Με την συμβολή του Θ. Δαβάκη

Τετάρτη, 12 Μάιος 2021 11:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βρέθηκε λύση για την ολοκλήρωση των μελετών του οδικού άξονα Σπάρτη-Γύθειο

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή είχε το μεσημέρι της Τρίτης 11 Μαΐου,  ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τον οδικό άξονα Σπάρτης – Γυθείου και ειδικότερα τον τρόπο ολοκλήρωσης των μελετών του. 

Από τη συνάντηση αυτή δεν μπορούσε να μη συζητηθεί και η αναγκαία παρέμβαση της παράκαμψης της Σκάλας και του Βλαχιώτη.
Παράλληλα ο Λάκωνας βουλευτής επεσήμανε στον Υπουργό και την παράλειψη της αναγραφής της Σπάρτης από τις πινακίδες του αυτοκινητοδρόμου που οδηγούν σε αυτήν. Μετά τη συνάντηση, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:
«Συναντήθηκα με τον φίλο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή και του ζήτησα να προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία των απαιτούμενων μελετών για το έργο βελτίωσης και νέας χάραξης της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου.

Το ίδιο θέμα είχαμε θέσει και πάλι στην προηγούμενη συνάντησή μας με αυτόν, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θόδωρος Βερούτης και εγώ.
Τα νέα που προέκυψαν είναι ευχάριστα: Βρέθηκε λύση για την ολοκλήρωση των Οριστικών Μελετών των Τεχνικών, της Οριστικής Μελέτης των Υδραυλικών και των Ηλεκτρομηχανολογικών των κόμβων που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική Σύμβαση, καθώς συμφωνήθηκε αυτές να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών μελετών που πρέπει να παραδώσει στο Δημόσιο η Παραχώρηση ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. εντός τριμήνου. Με την ολοκλήρωση μάλιστα των Μελετών θα ξεκινήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων για το έργο που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 3 μήνες ακόμη.

Επίσης, έθεσα στον Υπουργό το χρόνιο ζήτημα της Παράκαμψης της Σκάλας και του Βλαχιώτη, θέμα για το οποίο με ενημέρωσε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις πολύ σύντομα, μέσω της διαδικασίας των αντιπλημμυρικών έργων.

Κατά τη συνάντησή μου αυτή με τον Κώστα Καραμανλή έθεσα και το ζήτημα της μη αναγραφής της Σπάρτης στις πινακίδες του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη και ζήτησα να αποκατασταθεί μία παράληψη, που δημιουργεί εύλογα παράπονα στους Λάκωνες πολίτες, αλλά και στους διερχόμενους επισκέπτες.

Ο Υπουργός κατανόησε απόλυτα το θέμα και δεσμεύθηκε ότι εντός του θέρους θα τοποθετηθούν πινακίδες με την ένδειξη της Σπάρτης, στο πλαίσιο των εργασιών των αντιπλημμυρικών έργων που θα εκτελεστούν.

Ευχαριστώ τον Κώστα Καραμανλή για την ανταπόκρισή του, καθώς και για την έμπρακτη πολιτική βούληση που επέδειξε προκειμένου να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης ζωτικής σημασίας έργα για τη Λακωνία».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών