Στ. Αραχωβίτης: «Οι νοσηλευτές λειτουργούν με το 8ωρο της καρδιάς τους»

Πέμπτη, 13 Μάιος 2021 17:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στ. Αραχωβίτης: «Οι νοσηλευτές λειτουργούν με το 8ωρο της καρδιάς τους»

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων.

Σε μήνυμά του ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης αναφέρει: «Φέτος, η ημέρα είναι ακόμα πιο φορτισμένη με τη συμβολή των νοσηλευτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με τίμημα να νοσήσουν ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους χιλιάδες εργαζόμενοι σε δομές υγείας παγκοσμίως.

Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών σαν φύλακες- άγγελοι, μέχρι να αναρρώσουν. Οι νοσηλευτές αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες, πάνω στον οποίο στηρίζεται κάθε σύστημα υγείας. Η δουλειά αυτή δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, είναι λειτούργημα και δεν είναι εύκολο.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα έρχεται να επικαιροποιήσει τον αγώνα των νοσηλευτών αλλά και όλων των επαγγελματιών υγείας απέναντι στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και να θέσει όλους τους φορείς προ των ευθυνών τους, ώστε οι επαγγελματίες υγείας να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα εχέγγυα για να είναι σε θέση να προασπίζουν το υπέρτατο αγαθό της υγείας στο έπακρο.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση, εκτός από επικοινωνιακού χαρακτήρα  ευχαριστίες και χειροκροτήματα, δεν έχει κάνει τα βήματα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, με προτεραιότητα τις προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και ένταξη όλου του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Τούς ευχαριστούμε και εκφράζουμε το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξη προς όλους τους Νοσηλευτές, τις Νοσηλεύτριες και τους εργαζόμενους στην Υγεία για το διαχρονικό, ανιδιοτελή τους αγώνα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland