Εικόνες ντροπής στην «καρδιά» του Ευρώτα

Παρασκευή, 14 Μάιος 2021 11:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εικόνες ντροπής στην «καρδιά» του Ευρώτα

Εικόνες ντροπής κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα σε περιοχή παραπλεύρως της κοίτης του ποταμού Ευρώτα. Ο δήμαρχος κοινοποίησε τις παρακάτω φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας τις λέξεις «γαϊδουριά και αναισθησία». Και δεν θα μπορούσαμε να μην συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του.  

Εικόνες αποτροπιαστικές που δημιούργησαν ασυνείδητοι πολίτες ρίχνοντας με περίσσια ευκολία μπάζα, οικιακά απορρίμματα, ρούχα και ό,τι μπορεί κανείς με ευκολία να πετάξει. 

Τα απορρίμματα, είναι πεταμένα δίπλα στα νερά του ιστορικού μας ποταμού δημιουργώντας ένα μικρό λόφο σκουπιδιών, που εκτός από την κακή αισθητική και τη δυσωδία, εγκυμονούν και κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 

Η περιβαλλοντική επιβάρυνση είναι διπλή, καθώς πέρα από τη ρύπανση που προκαλούν τα απορρίμματα αυτά, ενδέχεται τα σκουπίδια να καταλήξουν στα νερά του ποταμού και από εκεί σε κάποια θάλασσα. 

Πρέπει να το καταλάβουμε καλά όλοι, η διαχείριση των κάθε λογής απορριμμάτων είναι στοιχείο προόδου της κοινωνίας μας, αφορά άμεσα στην ποιότητα ζωής μας  και στην προστασία της φύσης Ουσιαστικά η ευθύνη για τέτοιου είδους εικόνες ανήκει σε όλους μας. 

Ελπίζουμε πως η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σπάρτης θα επιληφθεί της κατάστασης και ευχόμαστε οι ασυνείδητοι που επιλέγουν για κάδο απορριμμάτων τις όχθες του Ευρώτα να μην το επαναλάβουν.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland