Διαφώτισαν τους γονείς εφήβων τα στελέχη του Κέντρου «Δίαυλος»

Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2021 12:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαφώτισαν τους γονείς εφήβων τα στελέχη του Κέντρου «Δίαυλος»

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 3/6 το διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο για γονείς εφήβων, με τίτλο «Γονείς και έφηβοι: Από τις συγκρούσεις στην επικοινωνία», που διοργάνωσε με επιτυχία το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος». Πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι 3ωρες διαδικτυακές συναντήσεις με γονείς παιδιών στην εφηβεία και αναπτύχθηκαν θεματικές για τους παράγοντες που διευκολύνουν και τους παράγοντες που δυσχεραίνουν την επικοινωνία στην οικογένεια και τις βιοσωματικές και ψυχοκοινωνικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά την περίοδο της εφηβείας. Ακόμα, παρουσιάστηκαν οι παράγοντες που αγχώνουν τα παιδιά σε κάθε ηλικία και το πώς μπορούν οι γονείς να συμβάλλουν στη διαχείριση αυτών των παραγόντων καθώς και για την εκπαίδευση των γονέων σχετικά με την πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών των παιδιών τους.

Εκπαιδεύτριες του βιωματικού σεμιναρίου ήταν οι Ιωάννα Παπαδοπούλου-ψυχολόγος και  Ασπασία Γκουντούνα-κοινωνική λειτουργός.  

Σε ανακοίνωσή του ο «Δίαυλος» αναφέρει: «Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες στο βιωματικό σεμινάριο, για την ενεργό συμμετοχή τους και τον πλούτο των συναισθημάτων που μοιράστηκαν μαζί μας. Χωρίς την δική τους συμμετοχή, δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτές τις συναντήσεις που σχεδιάσαμε με φροντίδα και αγάπη! Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας! Η ομάδα θα συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι σε ένα follow up που θα πραγματοποιήσουμε και πάλι διαδικτυακά με νέες θεματικές και καινούργια μοιράσματα!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti