Επιτυχής διάσωση περιπατητών από δυσπρόσιτη περιοχή στη Λακωνία

Τρίτη, 27 Ιούλιος 2021 11:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιτυχής διάσωση περιπατητών από δυσπρόσιτη περιοχή στη Λακωνία

Συναγερμός σήμανε, το μεσημέρι της Κυριακής 18 Ιουλίου, για την αναζήτηση δυο αγνοουμένων και τον απεγκλωβισμό αυτών στη συνέχεια, από δυσπρόσιτη απόκρημνη πλαγιά με πυκνή βλάστηση, στην Τοπική Κοινότητα Χάρακα του Δήμου Μονεμβασίας.

Κατόπιν κλήσεως του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων από το ΠΕ.ΚΕ. Πελοποννήσου. Άμεσα στο σημείο έσπευσε πυροσβεστικό όχημα και κατόπιν σχετικής υποδείξεως του προέδρου της Κοινότητας Χάρακα και με τη βοήθεια ενός αγροκτηνοτρόφου, γνώστη του μονοπατιού, ξεκίνησαν οι ενέργειες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοουμένων. Στο σημείο κλήθηκε και ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ, καθώς επίσης και δεύτερο πυροσβεστικό όχημα προς ενίσχυση και υποβοήθηση του έργου.

Σε διάστημα περίπου μιας ώρας και έπειτα από 3 χιλιόμετρα περπάτημα και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων εκτός του μονοπατιού, εντοπίστηκαν οι δυο πεζοπόροι 25 και 30 ετών αντίστοιχα. Αμέσως τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς παρουσίαζαν συμπτώματα εξάντλησης λόγω της έλλειψης νερού.

Στο σημείο έφτασε και ομάδα διάσωσης με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Μονεμβασίας, αφού το τέρμα του μονοπατιού βρίσκεται άνωθεν της παραλίας Πύλιζας. Το σκάφος παρέλαβε τους πεζοπόρους και τους μετέφερε στο λιμάνι του Κυπαρισσίου.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο δύσκολο σημείο όπου βρίσκονταν οι διασωθέντες ήταν ο Πέτρος Σαραντάκος και Ηλίας Κούρος όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Spartanews.gr.


πηγή: spartanews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti