Αρχιερατικό συλλείτουργο στους Μολάους για την πολιούχο Αγία Παρασκευή (ΦΩΤΟ)

Τιμήθηκε η μνήμη της και στη Σκάλα

Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2021 13:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αρχιερατικό συλλείτουργο στους Μολάους για την πολιούχο Αγία Παρασκευή (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασε η ενορία των Μολάων την πολιούχο και προστάτιδά της Αγία Παρασκευή.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής (Δευτέρα 26/7) τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και συλλειτουργούντος του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου, βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Ευστάθιος παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον θεοφιλέστατο, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς της περιοχής «να έχουν την ευλογία και τη χάρη της Αγίας Παρασκευής». Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του ιερού ναού π. Ευστάθιος δώρισε στον Επίσκοπο Ζηνουπόλεως, σε ανάμνηση της επίσκεψής του στην πόλη των Μολάων, ένα αντίγραφο της εικόνας της Γέννησης του Χριστού.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής (Κυριακή 25/7), ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Σκάλα. Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας.

Σημειώνεται ότι η Αγία Παρασκευή είναι πολιούχος και προστάτιδα και της πόλης της Σκάλας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 ετών