Νεάπολη: Εργαζόμενη έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

Ομάδα Γυναικών Σπάρτης: «Στεκόμαστε αλληλέγγυες σε κάθε γυναίκα που σπάει τη σιωπή»

Τετάρτη, 01 Σεπτέμβριος 2021 13:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νεάπολη: Εργαζόμενη έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης έπεσε εργαζόμενη από τον εργοδότη στην περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας, όπως δηλώνει η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης.

Παρά τους φόβους, το θύμα κατάφερε να σπάσει τη σιωπή της και να καταγγείλει τον εργοδότη της στις αρμόδιες αρχές.

Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης μέσα από μια ουσιαστική ανακοίνωση, εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στην καταγγέλλουσα αλλά και σε κάθε γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με κάθε μορφή βίας και κακοποίησης.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΓΣ:

«Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) εκφράζει την αλληλεγγύη της και την αμέριστη συμπαράστασή της στην εργαζόμενη που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον εργοδότη της στη Νεάπολη Λακωνίας. Η συναδέλφισσά μας δε δίστασε μπροστά στις πιέσεις και τους φόβους της μικρής κοινωνίας όπου ζει και εργάζεται και βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει την παρενόχληση στις αρμόδιες αρχές. 

Σε κάθε γυναίκα που σπάει τη σιωπή της και βγαίνει μπροστά καταγγέλλοντας τη βία και τους εκβιασμούς που υφίσταται όπου ζει, εργάζεται ή σπουδάζει, στεκόμαστε αλληλέγγυες. Η πάλη μας ενάντια στα αντιδραστικά και επικίνδυνα αυτά φαινόμενα καθώς και ενάντια στα συντηρητικά, πουριτανικά, ρατσιστικά αντανακλαστικά, που μας ενοχοποιούν για τη σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική κακοποίησή μας πρέπει να είναι συνεχής και αμείωτη. 

Για να αντιμετωπιστεί όμως η εργοδοτική βία κάθε μορφής και να δοθεί τέλος στην κακοποίηση και στην εκμετάλλευση των γυναικών δε φτάνει μόνο η ατομική προστασία κάθε εργαζόμενης, η καταγγελία και η καταδίκη. Γιατί, χωρίς αμφιβολία, τα φαινόμενα αυτά θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ανέχονται, όσο κυριαρχεί ο φόβος μπροστά στην ανεργία, στην εργασιακή και οικονομική ανασφάλεια, στον κίνδυνο για αποκλεισμό από την εργασία, στην ανέχεια, στην πείνα, ο οποίος ενισχύεται από την απουσία εργασιακών δικαιωμάτων, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε εύκολα θύματα. 

Όσο οι όροι της ζωής και της δουλειάς μας θα επιδεινώνονται, τόσο περισσότερο οι γυναίκες θα δυσκολεύονται να σηκώσουν κεφάλι και να καταγγείλουν, να αντιπαλέψουν κάθε μορφής βία. Γιατί η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών συνδέεται με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα τους εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους, να στέκονται στα πόδια τους, να είναι χειραφετημένες οικονομικά, ψυχικά, συναισθηματικά. 

Για την πραγματική διέξοδο χρειάζεται η ανατροπή των όρων εκείνων που γεννούν και αναπαράγουν την ανισότιμη θέση της γυναίκας στην εργασία, στην οικογένεια, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής της ζωής. 

Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της βίας και της εκμετάλλευσης παίρνουμε το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης, μέσα από τους μαζικούς φορείς μας, για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti