107 παράτυποι μετανάστες σε ένα διήμερο εντοπίστηκαν στα Κύθηρα

Σε δύο σκάφη ανοιχτά του νησιού

Τετάρτη, 01 Σεπτέμβριος 2021 15:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
107 παράτυποι μετανάστες σε ένα διήμερο εντοπίστηκαν στα Κύθηρα

Περίπτωση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών αποκάλυψε έρευνα του Λιμενικού Σώματος στα Κύθηρα. Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 28/8, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, με τη συνδρομή αλιευτικού σκάφους, εντόπισε ιστιοφόρο σκάφος να πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά-νοτιοανατολικά των Κυθήρων. Εντός του σκάφους, το οποίο ήταν κενό επιβατών, ανευρέθηκαν πειστήρια περί εμπλοκής του σε  παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ενώ αντίστοιχη επιχείρηση στήθηκε στην ξηρά. Σταδιακά και μέχρι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, εντοπίστηκαν 72 αλλοδαποί επί της νήσου, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Λέρου.

Παράλληλα, διεξήχθησαν εκτεταμένες ολονύχτιες έρευνες για τυχόν εντοπισμό μελών οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης αλλοδαπών, με αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο, την Κυριακή 29/8, συνελήφθησαν δύο εκ των 72 αλλοδαπών, ηλικίας 29 και 36 ετών, για παράβαση των άρθρων 29 και 30 Ν.4251/2014. Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης μαρτυριών, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν υπό τη διακυβέρνησή τους το ιστιοφόρο με το οποίο μετέφεραν τους αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα.
 
Άλλοι 35 μετανάστες
σε ιστιοφόρο
Εξάλλου, το μεσημέρι της Κυριακής 29/8, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων εντόπισαν ακόμα  35 παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, ενώ έγινε σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 36 και 71 ετών.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος για ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση στην ακτή «Λυκοδήμου», δυτικά των Κυθήρων. Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή με τη συνδρομή των οποίων οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή, ενώ το ιστιοφόρο προσάραξε στη βραχώδη ακτή. Από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ όλοι οι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Κυθήρων, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί ως φερόμενοι διακινητές.


φωτο: kythera.news

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti