Μια ιστορία 125 χρόνων στο πρώτο λεύκωμα του Σπαρτιατικού ΓΣ

Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος 2021 10:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια ιστορία 125 χρόνων στο πρώτο λεύκωμα του Σπαρτιατικού ΓΣ

Το πρώτο ολοκληρωμένο λεύκωμα για την μακρά ιστορία του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου έλαβε μορφή και βρίσκεται πλέον στα χέρια μας.

Στον καλαίσθητο τόμο των 190 σελίδων περικλείεται ένα από τα σημαντικότερα αρχειακά υλικά που αφορούν στην ιστορία των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων της Σπάρτης, αλλά και στους ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν σε αυτά.

Ξεκινώντας από το 1895, έτος ίδρυσης του Σπαρτιατικού ΓΣ, καταγράφεται η πρώτη δραστηριότητα της Φιλαρμονικής και του ποδοσφαιρικού τμήματος, καθώς και η εν συνεχεία αγωνιστική δραστηριότητα των τμημάτων Στίβου, Ποδηλασίας, Αντισφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, και Χειροσφαίρισης. Οι εκατοντάδες άνθρωποι που συνέδεσαν το όνομά τους με το ιστορικό σωματείο έχουν μια θέση στις σελίδες του βιβλίου.

Για το λεύκωμα αυτό αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και στον πρόεδρο Παναγιώτη Πριστούρη όσο και στον Δήμο Σπάρτης, που επιχορήγησε μέσω του Αθλητικού Οργανισμού την έκδοση. Στην προσπάθεια, βεβαίως, συνέβαλαν και αρκετοί αγνοί φίλοι του συλλόγου, οι οποίοι αναφέρονται ονομαστικά στο λεύκωμα και δέχονται τις ευχαριστίες του ΔΣ.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 125 χρόνων από την ίδρυση του ΣΓΣ, το ΔΣ του συλλόγου έχει προγραμματίσει εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, στον χώρο του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά.

Εν αναμονή της επίσημης παρουσίασης, από αύριο ο «ΛΤ» θα δημοσιοποιεί μέσα από τις σελίδες του μικρά αποσπάσματα με τα σημαντικότερα ορόσημα τα οποία αξίζει να γνωρίσουμε ή και να θυμηθούμε…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti