«Ακατάλληλο το νερό σε γειτονιές της Σπάρτης»

Ερώτηση Ελληνικής Λύσης στη Βουλή

Τετάρτη, 08 Σεπτέμβριος 2021 12:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ακατάλληλο το νερό σε γειτονιές της Σπάρτης»

Τις αναφορές και καταγγελίες κατοίκων της Σπάρτης περί ακαταλληλότητας του νερού σε γειτονιές της πόλης, αλλά και των συχνών ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης, αναδεικνύουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς (Α' Θεσσαλονίκης) και Κωνσταντίνος Χήτας (Β' Θεσσαλονίκης). Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, «στο ύψος της πολύπαθης οδού Κύπρου, στην συμβολή της με την οδό Παντανάσσης, κατοικίες υδρεύονται από σωλήνες αμίαντου».

Αναλυτικά η ερώτηση, που απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών &  Μεταφορών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υγείας, έχει ως εξής:

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Σπάρτης και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, στην βορειοδυτική Σπάρτη, στο ύψος της πολύπαθης οδού Κύπρου, στην συμβολή της με την οδό Ι. Μ. Παντανάσσης, κατοικίες υδρεύονται από σωλήνες αμίαντου. Παρόλο που οι δημότες έχουν καταγγείλει το ως άνω γεγονός στις αρμόδιες Αρχές και παρόλο που έχουν δείξει στους αρμόδιους, τόσο τα “μαύρα” φίλτρα νερού των οικιών τους, όσο και τις παλέτες με τα εμφιαλωμένα νερά που καταναλώνουν, καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει. Εκτός των άλλων, καταγγέλλεται, επίσης ότι, συχνά σπάζουν οι σωλήνες ύδρευσης με αποτέλεσμα, λάσπη και βρώμικα νερά να διοχετεύονται στα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης των σπιτιών. Οι τοπικές Αρχές θα έπρεπε άμεσα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν ένα τόσο ζωτικό αγαθό της τοπικής κοινωνίας, όπως είναι το καθαρό και ασφαλές νερό. Όφειλε να είχε ήδη δρομολογηθεί η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αλλά και η βελτίωση των υποδομών ύδρευσης σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, οι δύο βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς:
«1. Ποια μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για την προστασία των κατοίκων της βορειοδυτικής Σπάρτης από το ακατάλληλο νερό ύδρευσης;
2. Σε ποιο βάθος χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του εναπομείναντος αμιαντούχου δικτύου ύδρευσης, που ως γνωστόν, αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την υγεία των πολιτών στην βορειοδυτική Σπάρτη;»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti