Λαμπρή πανήγυρη στον Ι.Ν. Παναγίας Γιάτρισσας Κοκκινόραχης

Τιμήθηκε ο ιεροψάλτης Ν. Κονιδάρης για την πολυετή προσφορά του

Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2021 14:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λαμπρή πανήγυρη στον Ι.Ν. Παναγίας Γιάτρισσας Κοκκινόραχης

Το Γενέσιον της Θεοτόκου εόρτασε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 η Εκκλησία και στον περικαλλή Ι.Ν. Παναγίας Γιάτρισσας Κοκκινόραχης τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε αρχικά για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, που πάντα στέκει στο πλευρό μας για να μας παρηγορήσει, να μας εμψυχώσει και να μας καθοδηγήσει. Εν συνεχεία ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον επί πενήντα και πλέον χρόνια ιεροψάλτη της Ενορίας Κοκκινόραχης κ. Νικόλαο Κονιδάρη, τον οποίο η Ιερά Μητρόπολή  θέλησε να τιμήσει. Ο Ποιμενάρχης επαίνεσε τον τιμώμενο ιεροψάλτη για την πολυετή και συνεπή ιεροψαλτική του διακονία, το ορθόδοξο ήθος και την χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει.

Μετά την επίδοση του επαίνου, ο κ. Κονιδάρης εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την εξαιρετική τιμή. Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τον Πανάγαθο Θεό που τον αξίωσε να συνδράμει το έργο της τοπικής Εκκλησίας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για την τιμή, αλλά κυρίως για την αγάπη και τις πολύτιμες συμβουλές του, τον εφημέριο Κοκκινόραχης Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου για την άριστη συνεργασία επί 23 συναπτά έτη, τον μακαριστό Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Κυπριανό για την αμέριστη στήριξή του, τον αείμνηστο αδελφό του Αρχ. Σεβαστιανό Κονιδάρη, τον δάσκαλό του Στυλιανό Κονάνο και όσους ακόμα τον στήριξαν από τα πρώτα του βήματα στην ψαλτική τέχνη.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti

Η δική σας είδηση