Οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού και η εορτή των Εφέδρων Αξιωματικών στη Σπάρτη

Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2021 10:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού και η εορτή των Εφέδρων Αξιωματικών στη Σπάρτη

Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, χοροστάτησε στον μεθεόρτιο Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια Εσπερινού τελέσθηκε, τόσο η αρτοκλασία των Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας,  που παρευρέθησαν προκειμένου να τιμήσουν τον προστάτη τους  Άγιο Νικήτα , όσο και η καθιερωμένη ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας κ. Μιχαλάκος σε ολιγόλεπτη ομιλία του προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στην οργάνωση του Συνδέσμου, στον βίο του Αγίου Νικήτα, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την πρόσφατη απόφαση της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία ορίζεται ο Άγιος Νικήτας προστάτης όλων των Εφέδρων Αξιωματικών, όντας και ο ίδιος Έφεδρος.

Μετά την τέλεση των Χαιρετισμών του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού ομίλησε επίκαιρα ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ευστάθιος Πορφύρης, τονίζοντας   την αξία του Τιμίου Σταυρού στην καθημερινή ζωή των χριστιανών.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης επαίνεσε τον πρόεδρο και τα μέλη των Εφέδρων Αξιωματικών για την πρωτοβουλία τους να οργανώσουν και εφέτος την αρτοκλασία για τον Άγιο μεγαλομάρτυρα Νικήτα και επεσήμανε την μεγάλη σημασία που ενέχει η προσκύνηση του Σταυρού, αφού η 14η Σεπτεμβρίου ισοδυναμεί με την Μ. Παρασκευή για την Εκκλησία μας.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti