Καινοτόμο πρόγραμμα του EMΠ για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Μάνη

Τι ανέφερε η Καθηγήτρια Αντ. Μοροπούλου σε συνάντηση στο Γύθειο

Τετάρτη, 20 Οκτώβριος 2021 16:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καινοτόμο πρόγραμμα του EMΠ για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Μάνη

Η παρουσίαση του προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ», της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Καινοτομίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Γυθείου. Συντονιστής της δράσης είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και επιστημονικά υπεύθυνη η Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΜΠ κ.  Αντωνία Μοροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν από την κ. Μοροπούλου η μεθοδολογία και η αρχική πρόταση του προγράμματος ΑΕΙ για τη Μάνη και επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας με τον δήμο, ώστε να εξασφαλιστούν απαραίτητα δεδομένα σχετικά με τις υποδομές και τον τοπικό πληθυσμό για τον προσδιορισμό των κατάλληλων πιλοτικών έργων εφαρμογής του προγράμματος. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των οικισμών του Δήμου Αν. Μάνης για την αύξηση του μόνιμου πληθυσμού, η σημασία της τοπικής συγκοινωνίας, η ανάγκη θέσπισης διαδικασιών άμεσης πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και η ανάγκη λειτουργίας του λιμανιού του Γυθείου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti