Δηλώσεις ζημιάς στον ΕΛΓΑ για το χαλάζι στην Παντάνασσα

Tzakas
Παρασκευή, 22 Οκτώβριος 2021 08:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δηλώσεις ζημιάς στον ΕΛΓΑ για το χαλάζι στην Παντάνασσα

Πραγματοποιήθηκε από τον ΕΛΓΑ η αναγγελία ζημιάς από χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 11 Οκτωβρίου στην ΤΚ Παντάνασσας Βοιών Δ. Μονεμβασίας, προκαλώντας ζημιές στην παραγωγή των ελαιοδέντρων.

Οι παραγωγοί που οι καλλιέργειες τους ζημιώθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του  20%  της συνολικής παραγωγής που περίμεναν να συγκομίσουν, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛΓΑ.

Οι δηλώσεις ζημιάς μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στο δημαρχείο Νεάπολης. Ο ανταποκριτής ΕΛΓΑ θα βρίσκεται στη Νεάπολη για την παραλαβή των δηλώσεων κατά τις παρακάτω ημερομηνίες: 21/10 (Πέμπτη), 22/10 (Παρασκευή), 26/10 (Τρίτη) και 27/10 (Τετάρτη).

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις υποβάλλονται πλέον ηλεκτρονικά και την ημερομηνία λήξης της αναγγελίας το σύστημα «κλειδώνει».

Σύμφωνα με τον κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ για τη λήψη αποζημίωσης είναι υποχρεωτική η πληρωμή της ασφαλιστικής εισφοράς προς τον Οργανισμό για κάθε τμήμα που δηλώνεται. Ο ΕΛΓΑ καλύπτει και αποζημιώνει μόνο άμεσες ζημιές που μειώνουν την παραγωγή, δηλαδή ζημιές στους καρπούς.
  Με την ΚΥΑ 80/14270/31-1-2014 τα τέλη εκτίμησης που ισχύουν από 31/1/2014 έχουν αναπροσαρμοσθεί ως εξής:
- Καρποφόρα δέντρα: 0,10 € ανά δέντρο.
- Καρποφόρα δέντρα: 10 € ανά στρέμμα (για πυκνή φύτευση άνω των 100 δέντρων ανά στρ.)

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης ζημιάς είναι: α) φωτοαντίγραφο της ενιαίας δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2021, β) ταυτότητα (σε περίπτωση πρόσφατης αλλαγής) και γ) αριθμός λογαριασμού τραπέζης και ΙΒΑΝ (σε περίπτωση αλλαγής).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών