Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο δημιουργείται στα Κονάκια Αν. Μάνης

Κάλεσμα σε εθελοντές για στελέχωση της μονάδας

Σάββατο, 23 Οκτώβριος 2021 08:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο δημιουργείται στα Κονάκια Αν. Μάνης

Σχεδόν κάθε χρόνο ο Δήμος Ανατολικής Μάνης δοκιμάζεται από μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ως αντίκτυπο εκτεταμένες απώλειες σε εκτάσεις γης, ζωικό κεφάλαιο και περιουσίες. Μετά τα τελευταία καταστροφικά γεγονότα του περασμένου Αυγούστου και στο πλαίσιο των ενεργειών και των δράσεων που έχει αναλάβει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος, εκτός της εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας του δήμου, έχει αποφασιστεί η δημιουργία Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Τοπική Κοινότητα Κονακίων, που διαθέτει και τις ανάλογες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία του εθελοντικού κλιμακίου είναι η απόκτηση της ιδιότητας εθελοντή πυροσβέστη από τουλάχιστον 12 πολίτες, εκ των οποίων οι τρεις να έχουν στην κατοχή του επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης Γ’ κατηγορίας. Έτσι, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και τις δυο υπεύθυνες δηλώσεις που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Αν. Μάνης και να τις καταθέσουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 10η Νοεμβρίου 2021, οπότε και είναι η προθεσμία για την απόκτηση της ιδιότητας του εθελοντή πυροσβέστη για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti