Συνέχιση της συνδεδεμένης ενίσχυσης πορτοκαλιών διεκδικούν οι λακωνικοί συνεταιρισμοί

Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2021 14:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνέχιση της συνδεδεμένης ενίσχυσης πορτοκαλιών διεκδικούν οι λακωνικοί συνεταιρισμοί

Συνάντηση εκπροσώπων των τριών συνεταιρισμών εσπεριδοειδών του νομού Λακωνίας (ΑΣΕΕ Αμυκλών Σπάρτης «ΛΑΚΩΝΙΑ», ΑΣΠΕ Σπάρτης και ΑΣΕ ΣΚΑΛΑΣ) με τους βουλευτές Θανάση Δαβάκη, Νεοκλή Κρητικό και Σταύρο Αραχωβίτης όπως και τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/11. Σκοπό ήταν να παρουσιαστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την επικείμενη -από το 2023- κατάργηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης πορτοκαλιών προς χυμοποίηση.

Οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών Δημήτριος Δημάκος («ΛΑΚΩΝΙΑ»), Χρήστος Μπουγάδης (ΑΣΠΕ Σπάρτης) και Στέλιος Σαρρής (ΑΣΕ Σκάλας) αναφέρθηκαν εκτενώς στα οφέλη της ενίσχυσης αυτής τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους χυμοποιούς, μεταποιητές και εξαγωγείς και παρουσίασαν το σχετικό κείμενο που έχει ήδη υποβληθεί στη δημόσια διαβούλευση της νέα ΚΑΠ.

Όπως επισημαίνουν οι τρεις παραγωγικές ενώσεις εσπεριδοειδών, «οι κύριοι βουλευτές και ο κύριος αντιπεριφερειάρχης, κατανοώντας τη σημασία της συνδεδεμένης ενίσχυσης των πορτοκαλιών για όλους τους εμπλεκόμενους, παραγωγούς  και φορείς, αλλά και την εν γένει οικονομία του νομού, αποφάσισαν για τις περαιτέρω ενέργειές τους προκειμένου να διεκδικηθεί εκ νέου η συνδεδεμένη επιδότηση για τη νέα ΚΑΠ που θα ισχύσει από το 2023».  Πιο συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον υπουργό  Σπήλιο Λιβανό έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις και να ζητηθεί επίσης η παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Βουλής που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου και θα παρουσιαστεί το υποβαλλόμενο σχέδιο της νέας ΚΑΠ.

IMG 2444

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών