Π. Νίκας: «Ζητάω από τους Σπαρτιάτες να κάνουν υπομονή λίγων ημερών»

Οι απαντήσεις που έδωσε ο Περιφερειάρχης για το θέμα των σκουπιδιών

Παρασκευή, 03 Δεκέμβριος 2021 11:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Π. Νίκας: «Ζητάω από τους Σπαρτιάτες να κάνουν υπομονή λίγων ημερών»

Υπομονή από τους κατοίκους του Δήμου Σπάρτης ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αναφορικά με το θέμα των απορριμμάτων, καθώς όπως δήλωσε «έχει βρεθεί η λύση και τα απορρίμματα θα πηγαίνουν στο εργοστάσιο της Τρίπολης που είναι σχεδόν έτοιμο».

Όπως εξήγησε ο κ. Νίκας, τα απορρίμματα της λακωνικής πρωτεύουσας βάση προγραμματισμού θα μεταφέρονταν στο εργοστάσιο της Σκάλας. Ωστόσο επειδή το έργο στην συγκεκριμένη περιοχή έχει καθυστερήσει αρκετά, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου θα δώσει το πράσινο φως για τη μεταφορά των σκουπιδιών στην Τρίπολη καθώς το εργοστάσιο είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του. 

«Θέλω να παρακαλέσω δημόσια, να υπάρξει υπομονή απ’ όλους για λίγες μέρες. Δεν υπάρχει ασάφεια και αοριστία στο θέμα. Η μονάδα στην Τρίπολη είναι έτοιμη και αναμένουμε την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για να τελειώσουμε με αυτό το βάσανο της 20ετίας», υπογράμμισε ο κ. Νίκας. 

Επιπλέον ο κ. Νίκας ανέλαβε την ευθύνη για το πρόβλημα που έχει προκύψει, βγάζοντας από το κάδρο το Δήμο Σπάρτης και τον ΦΟΔΣΑ, τονίζοντας πως: «Η ευθύνη είναι της Περιφέρειας, η οποία επιβλέπει το έργο κατασκευής των εργοστασίων που θα παραδοθούν στον ΦΟΔΣΑ», ενώ συνέχισε αναφέροντας πως,: «Η συνεργασία μας με τον Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ αλλά και με τον Δήμαρχο Σπάρτης είναι δημιουργική και άριστη. Και οι δυο μας βοηθούν στο έπακρο».

Τέλος ο κ. Νίκας, εξήγγειλε πως η Περιφέρεια έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για  τον πλήρη καθαρισμό του ΧΑΔΑ Αφυσσού μόλις ξεκινήσει η μεταφορά των σκουπιδιών στην Τρίπολη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti