Συνεργασία Δαβάκη – Λυκουρέντζου

Για παγετό στον Δ. Ευρώτα και τις πυρκαγιές στη Μάνη

Παρασκευή, 03 Δεκέμβριος 2021 12:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεργασία Δαβάκη – Λυκουρέντζου

Συνάντηση με θέμα τον παγετό στον Δήμο Ευρώτα και τις πυρκαγιές στον Δήμο Ανατολικής Μάνης είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 2/12 ο Θανάσης Δαβάκης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Από την συνάντηση αυτή προέκυψαν τα ακόλουθα:

Δήμος Ευρώτα
• Την Παρασκευή 3/12 θα πληρωθούν οι πληγέντες παραγωγοί του Δήμου Ευρώτα από τον παγετό του Φεβρουαρίου 2021 και θα ακολουθήσει η κοινοποίηση των πορισμάτων σε αυτούς.
• Βούληση της διοίκησης του ΕΛΓΑ είναι να αποζημιωθούν οι παραγωγοί με ακρίβεια και δικαιοσύνη. Στην περίπτωση, όμως, που όταν ανακοινωθούν τα πορίσματα υπάρξουν παραγωγοί που θεωρούν ότι αδικήθηκαν, θα αξιοποιηθεί η διαδικασία των ενστάσεων μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους.

Δήμος Ανατολικής Μάνης
• Ο ΕΛΓΑ έχει οριοθετήσει τις ζημιές με βάση τις δορυφορικές εικόνες και τις επισημάνσεις των συνεργείων του. Το αρχείο αυτό έχει διαβιβαστεί για να καταβληθούν οι πληρωμές των ζημιών προ των εορτών.
• Την άνοιξη ο ΕΛΓΑ θα προβεί σε εξατομικευμένες εκτιμήσεις ανά παραγωγό και όσοι έχουν ολική καταστροφή θα πληρωθούν για να προβούν σε ανασύσταση της καλλιέργειάς τους και να καλύψουν την απώλεια εισοδήματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ειδικότερα, προγραμματίζεται να καταβληθούν 22 ευρώ για κάθε νέα φύτευση ελιάς και επιπλέον 10 ευρώ το χρόνο ανά δέντρο.

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τη συνεργασία και την κατατοπιστική ενημέρωση. Θα παρακολουθώ την εξέλιξη των όσων είπαμε…», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Θ. Δαβάκης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti