Πρεμιέρα των δωρεάν εξετάσεων για τον καρκίνο στον Δ. Ευρώτα

Πάνω από 1.300 εξετάσεις στη Σπάρτη

Παρασκευή, 03 Δεκέμβριος 2021 14:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρεμιέρα των δωρεάν εξετάσεων για τον καρκίνο στον Δ. Ευρώτα

Στον Δήμο Ευρώτα ξεκίνησε από χθες, Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, η υλοποίηση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”, που υλοποιεί το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ) σε συνεργασία με τους δήμους της Λακωνίας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας μέσα από την δωρεάν εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και πάνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και πάνω επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Ηδη, στη Λακωνία ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες το σχετικό πρόγραμμα στον Δήμο Σπάρτης, στη διάρκεια του οποίου από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου -όπως ενημερώνει ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς διενεργήθηκαν στην κινητἡ µονάδα του ΕΙΟ 1.357 δωρεάν εξετάσεις, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της µονάδας έγιναν 717 µαστογραφίες σε γυναίκες 40 ετὠν και πάνω και διενεργήθηκαν 640 τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες 25 ετών και πάνω.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti