Σε λειτουργία το myergani.gov.gr: Πρόσβαση σε όλα τα εργασιακά δεδομένα

Παρασκευή, 17 Δεκέμβριος 2021 12:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε λειτουργία το myergani.gov.gr: Πρόσβαση σε όλα τα εργασιακά δεδομένα

Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας αποτελεί η υπηρεσία  myergani.gov.gr, που παρέχει πρόσβαση στους εργαζόμενους στο πληροφοριακό σύστημα  «ΕΡΓΑΝΗ» αναφορικά με το περιεχόμενο των δηλώσεων που υποβάλλουν οι εργοδότες τους.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το νέο εργαλείο τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία από την Πέμπτη (16/12) για όλους τους μισθωτούς, ενώ αναμένεται κι εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο από τον Φεβρουάριο του 2022. Ο εργαζόμενος θα μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις (push notifications) για κάθε γεγονός που καταχωρείται στο σύστημα και τον αφορά. Με αυτό τον τρόπο, οι εργαζόμενοι θα έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση σε όλη την πληροφορία που αφορά τον εργασιακό τους βίο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη, «στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εφαρμόζουμε ένα ολιστικό σχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της “μαύρης” και της υποδηλωμένης εργασίας».

Πως λειτουργεί το myergani.gov.gr
Η αναζήτηση των πληροφοριών στο myergani από τον εργαζόμενο γίνεται μέσα από τρεις βασικές επιλογές:
– Με την επιλογή «Οι Εργοδότες μου» μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις σχέσεις εργασίας με τους εργοδότες που έχει απασχοληθεί (εφόσον έχουν δηλωθεί στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ). Επίσης μπορεί να δει τα τελευταία καταγεγραμμένα στοιχεία της κάθε εργασιακής σχέσης, όπως έχουν καταχωρηθεί στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από τις δηλώσεις των υπόχρεων εργοδοτών.
– Με την επιλογή «Δηλώσεις» μπορεί να αναζητήσει όλες τις δηλώσεις (έντυπα) που έχουν υποβληθεί στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από τους εργοδότες του, ταξινομημένες στις παρακάτω κατηγορίες:
• Έναρξη/Λήξη Απασχόλησης
• Μεταβολές Απασχόλησης (υπερωρίες, υπερεργασία, τηλεργασία)
• Άδειες
• Ειδικά Καθεστώτα Απασχόλησης
• Μέτρα Covid-19
• Λοιπά
– Με την επιλογή «Πληρωμές Covid-19» έχει πρόσβαση σε όλες τις πληρωμές που έχει λάβει από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο των μέτρων Covid-19.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti