Εν αναμονή των εξελίξεων για το Open Mall Σπάρτης

Διάλυση της σύμβασης και επαναδημοπράτηση του έργου;

Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2022 09:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εν αναμονή των εξελίξεων για το Open Mall Σπάρτης

Τη διάλυση της σύμβασης με τον εργολάβο του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» Σπάρτης, ανακοίνωσαν το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου, δημοτικοί σύμβουλοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ.

Αρχικά στο θέμα αναφέρθηκε ο κ. Τσούκλερης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Αργειτάκου, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Σπύρο Μοιράγια να επιβεβαιώνει το γεγονός, ενώ αναμένεται να παρθεί η σχετική απόφαση από τα αρμόδια όργανα του δήμου.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδεχθήκαμε την έναρξη των εργασιών του έργου «Open Mall Σπάρτης» τον Οκτώβριο του 2021. Ωστόσο εδώ και καιρό, δεν ήταν κρυφό ότι οι εργασίες είχαν σταματήσει τον περασμένο Δεκέμβριο, δίχως μέχρι χθες ο Δήμος Σπάρτης να έχει πραγματοποιήσει καμία επίσημη ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη της πορείας του έργου, που δημιούργησε προσδοκίες για πρόοδο και ανάπτυξη στην πόλη.  

Όπως δήλωσε ο κ. Μοιράγιας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης «οι Σπαρτιάτες θα ενημερωθούν αναλυτικά για το θέμα, είτε την Τετάρτη είτε την Πέμπτη», μέσω συνέντευξης τύπου. 

Για το θέμα μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Fly Fm και στον δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την εξέλιξη του έργου. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, είναι ο φορέας υλοποίησης του υποέργου 2 για την «Αισθητική αναβάθμιση δημοσίων υποδομών» του «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου». 

Όπως δήλωσε ο κ. Φλώρος, «είναι γνωστό πως οι εργασίες έχουν σταματήσει. Ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο, επικαλείται πως αδυνατεί να αγοράσει τον κυβόλιθο που προβλέπει η μελέτη και να τον τοποθετήσει».

Συνεχίζοντας ο κ. Φλώρος υπογραμμίζει πως «ο Δήμος Σπάρτης και ειδικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Μοιράγιας, κάνουν προσπάθειες προκειμένου να λυθεί το ζήτημα και να ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες», ενώ ολοκληρώνει λέγοντας πως  «θα δούμε αν μπορεί να συνεχιστεί το έργο είτε με τον ίδιο, είτε με διαφορετικό εργολάβο».

Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις.

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti