«Διαδρομές μνήμης» στη Σπάρτη με τη βοήθεια των κατοίκων

Κάλεσμα συμμετοχής σε έρευνα

Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2022 18:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Διαδρομές μνήμης» στη Σπάρτη με τη βοήθεια των κατοίκων

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για τη νεότερη ιστορία της Σπάρτης και τις πολιτιστικές της δραστηριότητες εκπονείται στο πλαίσιο μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας από την φοιτήτρια Κωνσταντίνα Ταμπάκη. Ο τίτλος της έρευνας είναι «Ιστορία νεότερης Σπάρτης και πολιτιστικές ιστορικές περιηγήσεις μέσα στην πόλη» και καλεί κατοίκους της Σπάρτης ή και καταγόμενους από τη λακωνική πρωτεύουσα να συμμετάσχουν.

Όπως αναφέρει η ερευνήτρια, απώτερος σκοπός της μελέτης είναι να σχεδιαστεί μια πολιτιστική εμπειρία περιήγησης για τη Σπάρτη με την ονομασία «Alive Sparta: Διαδρομές μνήμης», με έμφαση στη νεότερη ιστορία της πόλης. Θα περιλαμβάνει διαδρομές σε διάφορα ιστορικά σημεία και κτίρια της πόλης, καθώς και επισκέψεις σε εκθέσεις που θα οργανώνονται σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους μέσα σ’ αυτήν. Η εμπειρία, τέλος, θα ενισχύεται και με σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Απαντώντας σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να προσδιορίσουν πως αντιλαμβάνονται τη νεότερη ιστορία της πόλης τους και να εκφράσουν τη γνώμη τους για την εμπειρία ιστορικής περιήγησης που σχεδιάζεται για τη Σπάρτη. Ακόμα, μέσα από τα θέματα που εξετάζονται, μπορούν να μάθουν ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες για το πρόσφατο παρελθόν, όπως ποια χρονιά ανιδρύθηκε η πόλη, ποιό ήταν το πρώτο κτίριο που κατασκευάστηκε, τι είδους εργοστάσια λειτουργούσαν στην περιοχή κ.ά.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην έρευνα είναι ανώνυμη και μπορείτε εύκολα να απαντήσετε στις ερωτήσεις στο σύνδεσμο που θα βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti