Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε 6 περιοχές η έκτακτη αργία την Τρίτη 25/1

Τι θα ισχύσει στη Λακωνία

Δευτέρα, 24 Ιανουάριος 2022 22:53 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε 6 περιοχές η έκτακτη αργία την Τρίτη 25/1

Γενική έκτακτη αργία κήρυξε η κυβέρνηση για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου σε έξι περιοχές της Ελλάδας, λόγω του σφοδρότατου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Συγκεκριμένα, θα εφαρμοστεί αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη.

Αναλυτικά, τα μέτρα που θα ισχύσουν στις περιοχές που πλήττονται περιλαμβάνουν αναστολή λειτουργίας όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς, και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία.

Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.


Τι θα ισχύσει στη Λακωνία
Μέχρι ώρας η Λακωνία δεν έχει πληγεί σφοδρά από την κακοκαιρία, παρά τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια στους ορεινούς όγκους και τα χωριά του Πάρνωνα και του Ταϋγέτου. Έτσι, τα ανωτέρω μέτρα αργίας δεν εφαρμόζονται στο νομό, αλλά ούτε και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Τα σχολεία στους δήμους Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβασίας θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση δημάρχων. Ύστερα από διευκρινίσεις του γγ του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρου Κόπτη στο alfavita.gr, αποσαφηνίστηκε ότι η απόφαση για μη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης αφορά όλες τις περιοχές όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά και όχι μόνο τα σχολεία των πληττόμενων περιοχών. Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, self test δεν θα διενεργηθούν την Τρίτη στις περιοχές με κλειστά σχολεία, ενώ θα δοθούν νέες οδηγίες για το πρόγραμμα διενέργειας self test αυτήν την εβδομάδα.


Η κυκλοφορία στους δρόμους
Αναφορικά με το οδικό δίκτυο, χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, αλλά και στον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη. Η διαχειρίστρια εταιρεία «Μορέας» συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και τα οχήματα να κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κλειστή είναι η σύνδεση Σπάρτης-Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου, καθώς ο δρόμος έχει αποκλειστεί, ενώ η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στην παλαιά Ε.Ο. από Σπάρτη προς Τρίπολη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti