«Η Ελλάδα κατά του καρκίνου» και στην Ελαφόνησο

Δωρεάν εξετάσεις για τον γυναικείο πληθυσμό

Τετάρτη, 26 Ιανουάριος 2022 11:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η Ελλάδα κατά του καρκίνου» και στην Ελαφόνησο

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με τους δήμους της Λακωνίας υλοποιεί το πρόγραμμα «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου» με δωρεάν ελέγχους (ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου) στον γυναικείο πληθυσμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζει το προσεχές διάστημα και για τον νησιωτικό δήμο της  Ελαφονήσου τις ακόλουθες δράσεις:
α) πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Ο έλεγχος θα γίνει με ψηφιακή μαστογραφία και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες, χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, ηλικίας άνω των 40 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε μαστογραφία οποιουδήποτε τύπου.

β) πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ο έλεγχος θα γίνει με τεστ Παπανικολάου και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες, χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, ηλικίας άνω των 25 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε τεστ Παπανικολάου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες γυναίκες του Δήμου Ελαφονήσου να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 28/1/2022 στα τηλέφωνα 27340 61238, 27340 61055 και 27340 61370, προκειμένου να ενημερωθεί η κινητή μονάδα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti