Κατανομή επιπλέον 14,5 εκ. ευρώ για τους «Νέους Γεωργούς» στην Πελοπόννησο

Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2022 08:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατανομή επιπλέον 14,5 εκ. ευρώ για τους «Νέους Γεωργούς» στην Πελοπόννησο

Πρόσθετοι πόροι ύψους 100 εκ. ευρώ θα διατεθούν στο πρόγραμμα των «Νέων Γεωργών»  προκειμένου να ικανοποιηθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην πρόσφατη πρόσκληση του μέτρου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022. Η επιπλέον επιδότηση προήλθε μετά από απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά και του αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Στύλιου και μετά από εισήγηση του γενικού γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Η κατανομή των επιπλέον πόρων ύψους 100 εκ. ευρώ που θα διατεθούν για την κάλυψη μέρους της υπερβάλλουσας ζήτησης ως υπερδέσμευση, μαζί με 20 εκ. ευρώ που δύναται να ανακατανεμηθούν –καθώς η αρχική κατανομή δεν καλύφθηκε από τη ζήτηση σε τέσσερις περιφέρειες (Νότιο Αιγαίο, Ιόνια Νησιά, Αττική, Ήπειρος)– γίνεται με βάση τη συμμετοχή κάθε περιφέρειας στην υπερβάλλουσα ζήτηση (σύνολο δηλαδή κατανομής 120 εκ. ευρώ).   

Επίσης, επιπλέον των ανωτέρω ποσών διατίθενται 4,5 εκ. ευρώ για την ικανοποίηση της δέσμευσης για πλήρη ένταξη των υποψηφίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της  Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί.

Συνολικά συνεπώς διατίθενται στη συγκεκριμένη πρόσκληση του μέτρου των «Νέων Γεωργών» 524,7 εκ. ευρώ «με την πιο ενδεδειγμένη, δίκαιη, αναλογική και διαφανή διαδικασία», όπως αναφέρει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Οι πρόσθετοι πόροι στην Πελοπόννησο
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» έχουν υποβληθεί συνολικά 1.873 αιτήσεις με αιτούμενο ποσό στήριξης 67.016.500 ευρώ. Βάσει του αρχικού προϋπολογισμού της πρόσκλησης ύψους 39.500.000 ευρώ, το ποσό της υπερβάλλουσας ζήτησης ανέρχεται σε 27.516.500 ευρώ. Η κατανομή πρόσθετων πόρων με βάση τα ποσοστά υπερβάλλουσας ζήτησης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ορίστηκε σε 14.452.101,41 ευρώ, με τη συνολική κατανομή να διαμορφώνεται πλέον σε 53.952.101,41 ευρώ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti