Κυριακή των Βαΐων στην Αρεόπολη

Τρίτη, 19 Απρίλιος 2022 14:53 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κυριακή των Βαΐων στην Αρεόπολη

Στον στολισμένο με βάϊα, ιστορικό ιερό ναό των Ταξιαρχών Αρεόπολης μετέβη την Κυριακή των Βαΐων (17/4) ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, όπου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Τον Ιεράρχη πλαισίωσε ο πρωτοσύγκελλος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος, ο οποίος είχε τακτοποιήσει όλα τα του ναού κατ’ άριστον τρόπον και με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και ιεροπρέπεια. Στο αναλόγιο έψαλε σεμνοπρεπώς ο πρωτοψάλτης Πέτρος Καλαποθαράκος.

Στο δε κήρυγμά του ο Μητροπολίτης μίλησε με αφορμή το Ευαγγέλιο της εορτής υπογραμμίζοντας ότι: «Ακούσαμε πολλά ονόματα να διέρχονται ενώπιον μας με την σημερινή ευαγγελική περικοπή. Ακούσαμε για τον Λάζαρο που ανέστησε ο Χριστός, τις αδελφές του Μάρθα και Μαρία, για τον Ιούδα, τους Αρχιερείς των Ιουδαίων, τον λαό, τα παιδιά με τα βάϊα και για τους μαθητές του Χριστού. Ωστόσο, το κεντρικό και μοναδικό Πρόσωπο ήταν ένα. Ο Ερχόμενος Κύριος! Και ο Κύριος συνεχώς έρχεται στις ψυχές μας… Το μείζον είναι: Τον υποδεχόμαστε τον Κύριό μας και πώς; Η απάντηση είναι καθοριστική για την πνευματική ζωή μας.»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti