Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μέσω πρακτικής άσκησης

Πέμπτη, 28 Απρίλιος 2022 10:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση με τίτλο «Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» που εκδόθηκε στο πλαίσιο του ΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020. Η δράση, προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και ωφελούμενοι είναι μακροχρόνια άνεργοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα προέρχονται ισόρροπα βάσει πληθυσμού εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων, από όλους τους νομούς.

Στόχος της δράσης είναι η παροχή στοχευμένων υπηρεσιών θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων μακροχρόνια ανέργων σε οικονομικές δραστηριότητες της τοπικής / περιφερειακής οικονομίας, με αναπτυξιακή δυναμική, προκειμένου να ενδυναμωθεί η απασχολησιμότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η δράση περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:
- Εξατομικευμένη συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού και εξατομικευμένης παρακολούθησης / υποστήριξης, ενδεικτικής διάρκειας 20 ωρών.
- Παροχή επαγγελματικής κατάρτισης, μέσης συνολικής διάρκειας 520 ωρών, με συνδυασμό α) θεωρητικής κατάρτισης με στόχο τη συμπλήρωση των γνώσεων και των βασικών δεξιοτήτων των ωφελούμενων (ψηφιακές και τεχνολογικές γνώσεις. και δεξιότητες, κοινωνικο-συναισθηματικές δεξιότητες, συστημικές δεξιότητες), β) θεωρητικής επαγγελματικής κατάρτισης, και γ) πρακτικής άσκησης σε θέσεις συναφείς με το πρόγραμμα θεωρητικής επαγγελματικής κατάρτισης.
- Πιστοποίηση ωφελούμενων.
- Οριζόντιες ενέργειες υποστήριξης, παρακολούθησης και ελέγχου της δράσης.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε την Τετάρτη 27/4 και λήγει τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να αναζητηθούν στις ιστοσελίδες http://www.eydpelop.gr και https://www.espa.gr.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti