«Έσπασε» πάλι το φράγμα του ήχου, θορυβώντας τη Λακωνία

Tzakas
Παρασκευή, 13 Μάιος 2022 17:09 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έσπασε» πάλι το φράγμα του ήχου, θορυβώντας τη Λακωνία

Ένας ισχυρός κρότος αναστάτωσε το πρωί της Παρασκευής (13/5) κατοίκους περιοχών της Λακωνίας, της Αρκαδίας και της Ηλείας. Ο δυνατός όσο και περίεργος θόρυβος, που ανησύχησε και την τοπική κοινωνία της Σπάρτης, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ήχος έκρηξης ή και -κατά κάποιους- σεισμικής δόνησης. Μετά από αναζήτηση της πηγής της απροσδιόριστης πηγής, κατά το επικρατέστερο σενάριο, οφείλεται στο γεγονός πως αεροσκάφος ή αεροσκάφη, που συμμετέχουν σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην Πελοπόννησο, έσπασε/αν το φράγμα του ήχου.

Πρόκειται για την «Tiger Meet 2022» που διεξάγεται με έδρα τον Άραξο στην Αχαΐο. Συγκεκριμένα, από τις 9 έως 20 Μαΐου, περισσότερα από 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετέχουν καθημερινά σε αποστολές Σύνθετων Επιχειρήσεων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών του σύγχρονου Αεροπορικού Πολέμου (Αμυντικών/ Επιθετικών Επιχειρήσεων εναντίον Αεροπορικής Ισχύος, Αεροπορική Απομόνωσης, Δυναμική Στοχοποίησης, Στοχοποίησης Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων, Επιχειρήσεις Καταστολής – Καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, Επιχειρήσεις Αεροπορικών Δυνάμεων επ’ ωφελεία Χερσαίων – Θαλάσσιων Επιχειρήσεων) οι οποίες θα υποστηρίζονται από Ιπτάμενο RADAR του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που μαχητικά αεροσκάφη προκαλούν κρουστικά κύματα, σπάζοντας το φράγμα του ήχου στην Πελοπόννησο. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί πριν από περίπου έναν μήνα -στις 4 Απριλίου 2022-, όταν οι κάτοικοι της Σπάρτης τρόμαξαν από υπόκωφους ήχους που συνδυάστηκαν με ελαφρύ «τράνταγμα», ενώ στο παρελθόν η κατάρριψη του φράγματος του ήχου είχε θορυβήσει και στις 20 Μαρτίου 2015 και στις 30 Μαρτίου 2017.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών