Δήμος Σπάρτης: «Αναμένουμε τις ενέργειες της Περιφέρειας για πλήρη αποκατάσταση του ΧΑΔΑ»

Tzakas
Δευτέρα, 16 Μάιος 2022 16:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δήμος Σπάρτης: «Αναμένουμε τις ενέργειες της Περιφέρειας για πλήρη αποκατάσταση του ΧΑΔΑ»

Τον ΧΑΔΑ Αφυσσού επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αθανάσιος Καρλαύτης συνοδευόμενος από τις αντιδημάρχους κ.κ. Γεωργία Δεδεδήμου και  Γεωργία Ζαχαράκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αφυσσού κ. Εμμανουλήλ Φριντζήλα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις εργασίες επιχωμάτωσης που πραγματοποιούνται από το Δήμο Σπάρτης στο χώρο. 

Επιπλέον διαπιστώθηκε πως τα περισσότερα από τα δενδρύλλια που φυτεύτηκαν κατά την εθελοντική δενδροφύτευση της 5ης Φεβρουαρίου έχουν επιβιώσει και βλαστήσει, δίνοντας ουσιαστική ανάσα στον πρώην σκουπιδότοπο.

«Όσον αφορά τη πλήρη αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, η από 12/05/22 επιστολή του κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, αναφέρει ότι   «σύμφωνα με την 3372/378/13.01.2012 Απόφαση  του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η πλήρης αποκατάσταση των ΧΑΔΑ των οποίων παύει η λειτουργία, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Αναμένουμε λοιπόν, τις άμεσες πρωτοβουλίες και ενέργειες της Περιφέρειας σχετικά», σημειώνει ο Δήμος Σπάρτης στην ανακοίνωσή του.