Ιερά Σύνοδος: «Συστήνουμε την αποφυγή συμμετοχής σε οργανώσεις όπως οι «Rotary» και «Lions»

Τετάρτη, 18 Μάιος 2022 12:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιερά Σύνοδος: «Συστήνουμε την αποφυγή συμμετοχής σε οργανώσεις όπως οι «Rotary» και «Lions»

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης με γνώμονα το πατρικό της ενδιαφέρον για την ορθόδοξη πορεία του πληρώματος της εκκλησίας, γνωστοποιεί την υπ’ αριθμόν 2235 απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με τις οργανώσεις «Rotary» και «Lions».

Αναφέρει η απόφαση:
«Κατόπιν τοῦ ὑπ’ ἀριθμ. πρωτ. 544 Ὑπηρεσιακοῦ Σημειώματος τῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς ἐπί τῶν Αἱρέσεων, γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι ἡ Ἱερά Σύνοδος, ἐν τῇ ρηθείσῃ Συνεδρίᾳ Αὐτῆς, ἀπεφάσισεν ὅπως συστήσῃ τήν ἀποφυγήν συμμετοχῆς εἰς προγραμματιζομένας ἐκδηλώσεις τῶν ὡς ἄνω ὀργανώσεων, διότι δέν περιορίζονται μόνον εἰς κοινωνικοῦ χαρακτῆρος τοιαύτας, ἀλλά ἐπεκτείνονται καί εἰς πράξεις θρησκευτικοῦ χαρακτῆρος, ἄνευ διευκρινίσεως τῆς θρησκευτικῆς ταυτότητος αὐτῶν».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti