Καθυστερεί η μονάδα απορριμμάτων της Σκάλας

Μέχρι μέσα Ιουνίου η πληρωμή για Παλαιόχουνη

Πέμπτη, 19 Μάιος 2022 12:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καθυστερεί η μονάδα απορριμμάτων της Σκάλας

Σε λειτουργία αναμένεται να παραδοθεί, το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στο Σπαθοβούνι, ο οποίος θα επιτρέψει στο σύνολο πλέον των δήμων της Κορινθίας να προωθούν σκουπίδια για επεξεργασία στη μονάδα της Παλαιόχουνης, όπως προβλέπεται από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας. Αυτό γνωστοποιήθηκε σε συνάντηση δημάρχων με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στελεχών του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ).

Εξάλλου, έγινε ενημέρωση για την καθυστέρηση που έχει διαπιστωθεί στην εξέλιξη των εργασιών στις -υπό κατασκευή- δύο υπολειπόμενες μονάδες επεξεργασίας, της Σκάλας στη Λακωνία και της Καλλιρρόης στη Μεσσηνία. Ο Π. Νίκας σημείωσε, ωστόσο, ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συγκαλείται σύσκεψη κατά την οποία θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα καθυστερούν τα έργα στις δύο παραπάνω περιοχές.

Στόχος είναι, όπως ισχυρίστηκε ο περιφερειάρχης, να γίνει δυνατή η όσο πιο σύντομη έναρξη λειτουργίας των εν λόγω δύο μονάδων, εκ των οποίων -σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης- η πρώτη προορίζεται για την διαχείριση των απορριμμάτων των δήμων της Λακωνίας και η δεύτερη των δήμων της Μεσσηνίας καθώς και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας στην Αρκαδία.

Εκτός αυτού, κατά τη συνάντηση, γνωστοποιήθηκε πως στα μέσα Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της διαχειρίστριας εταιρείας, από τους δήμους των οποίων η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται στην Παλαιόχουνη. Αρμόδιος για τη συγκέντρωση του χρηματικού ποσού είναι ο ΦοΔΣΑ, ο οποίος θα το παραδώσει στην Περιφέρεια, ώστε η τελευταία να  προβεί στην αποπληρωμή της εταιρείας.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι με απόφαση του Φορέα, οι επιχειρηματίες που διαθέτουν απορρίμματα προς επεξεργασία στην Παλαιόχουνη θα καταβάλουν το ίδιο ακριβώς αντίτιμο ανά τόνο που καταβάλουν και οι δήμοι.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti