«Επιβεβλημένη πάση θυσία η αναβάθμιση των νοσοκομείων στην Πελοπόννησο»

Τετ-α-τετ Π. Νίκα με τον υπουργό Υγείας Αθ. Πλεύρη - Μέτριο χαρακτήρισε τον τομέα υγείας ο περιφερειάρχης

Πέμπτη, 19 Μάιος 2022 15:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Επιβεβλημένη πάση θυσία η αναβάθμιση των νοσοκομείων στην Πελοπόννησο»

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη είχε την Τετάρτη (18/5) ο Παναγιώτης Νίκας. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αγγελο Χρονά, ενημέρωσε τον υπουργό για τα θέματα που διαπιστώνονται στον τομέα των υπηρεσιών παροχής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -με τον τελευταίο να γνωστοποιεί ότι θα βρεθεί σε αυτή τον ερχόμενο Ιούνιο προκειμένου να επισκεφθεί τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να καταγράψει την κατάσταση και να διαπιστώσει ενδεχόμενα προβλήματα που υπάρχουν. «Επιβάλλεται να υπάρξει πάση θυσία αναβάθμιση των νοσοκομείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκας.

Από την πλευρά του ο υπουργός διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη -όταν του έθεσε το σχετικό ζήτημα- ότι αυτή την στιγμή δεν συζητείται θέμα κατάργησης νοσοκομείων –«αυτό που επιζητείται και αποτελεί βούληση του υπουργείου είναι η αναβάθμιση των νοσοκομείων, αυτό απασχολεί άμεσα το υπουργείο», επισημάνθηκε στη συνάντηση.

Στον υπουργό, ο Π. Νίκας παρέδωσε πίνακα με το σύνολο των πιστώσεων -ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ- που έχει διαθέσει η Περιφέρεια στο εθνικό σύστημα υγείας και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα, τον ενημέρωσε για το «μέτριο» -όπως το χαρακτήρισε- επίπεδο του τομέα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο ως συνέπεια έχει «πολλοί πολίτες με σοβαρά ή και μέτριας σοβαρότητας νοσήματα να υποχρεώνονται για την παροχή υπηρεσιών υγείας να φεύγουν από την Περιφέρεια, είτε προς Αθήνα, είτε προς Πάτρα», όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας προς τον υπουργό ότι «επιβάλλεται να υπάρξει πάση θυσία αναβάθμιση των νοσοκομείων» στην Περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης, εξάλλου, σημείωσε εξ άλλου ότι το ίδιο επιβεβλημένο είναι να υπάρχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στις διοικήσεις των νοσοκομείων –«ήδη η ΕΝΠΕ, με ομόφωνη απόφασή της, ζητεί να μετέχουν εκπρόσωποι των περιφερειών στα ΔΣ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, από τα οποία δεν νοείται να απουσιάζουν οι αιρετοί των τοπικών κοινωνιών», παρατήρησε ο Π. Νίκας. Στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε θετική αντιμετώπιση από την πλευρά του υπουργού, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι στην επαφή των δύο πλευρών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και στο θέμα που αφορά στην υγειονομική περίθαλψη στην Αργολίδα για το οποίο -όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης- θα κάνει αναφορά ο υπουργός στην διάρκεια της επικείμενης έλευσής του στην Πελοπόννησο.

Τέλος, ο υπουργός ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αγγ. Χρονά σχετικά το θέμα του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ), στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη εξεταστεί πάνω από 12.000 γυναίκες, ενώ καταγράφηκε η ανάγκη να υπάρχει συνέχεια κι επέκτασή του.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti