Προγράμματα κατάρτισης σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας

Με επίδομα 750 ευρώ

Πέμπτη, 26 Μάιος 2022 12:14 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προγράμματα κατάρτισης σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε εργαζόμενους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα (όλων των κλάδων) για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε ενέργειες συμβουλευτικής και σε επιδοτούμενα προγράμματα, κατάρτισης και πιστοποίησης απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας (ΟΒΥΕ). Ο φορέας ενεργεί ως δικαιούχος φορέας της Πράξης «Ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε θεματικά αντικείμενα εξοικονόμησης ενέργειας κτιρίων μέσω διαχείρισης έργων, υδραυλικών εγκαταστάσεων και μονώσεων».

Η κατάρτιση αφορά τα παρακάτω θεματικά αντικείμενα:
- Διαχείριση Έργων Εξοικονόμησης Ενέργειας, Βελτίωσης Ενεργειακής Απόδοσης κτιριακών εγκαταστάσεων και Ενεργειακής Αναβάθμισης Κτιρίων
- Υδραυλικές Εγκαταστάσεις Συστημάτων θέρμανσης, ψύξης, αερισμού με χρήση Φυσικού Αερίου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Ηλιοθερμία κ.ά.)
- Ενεργειακή Αποδοτικότητα και Εξοικονόμηση Ενέργειας στις Μονώσεις Κτιρίων

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει:
- Να είναι εργαζόμενοι επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης όπου απασχολούνται.
- Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης
- Να κατέχουν Πιστοποιητικό Βασικών Δεξιοτήτων ΤΠΕ για το αντικείμενο κατάρτισης: «Διαχείριση Έργων Εξοικονόμησης Ενέργειας, Βελτίωσης Ενεργειακής Απόδοσης κτιριακών εγκαταστάσεων και Ενεργειακής Αναβάθμισης Κτιρίων»

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, θα ακολουθήσει η συμμετοχή των καταρτισθέντων εργαζόμενων σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν στο θεματικό αντικείμενο που καταρτίσθηκαν. Οι εξετάσεις πιστοποίησης διενεργούνται μετά την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος κατάρτισης από διαπιστευμένους φορείς.

Τα προγράμματα κατάρτισης έχουν διάρκεια 150 ωρών και θα διενεργηθούν εκτός ωραρίου εργασίας. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 5€ /ώρα (μικτά). Η καταλυτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης έχει οριστεί η 3η Ιουνίου, ενώ δεκτές γίνονται μόνο ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσα από τον ιστότοπο της ΟΒΥΕ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti