Εντός των ημερών η προκαταβολή για τους Λάκωνες παγόπληκτους παραγωγούς

Τρίτη, 21 Ιούνιος 2022 17:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εντός των ημερών η προκαταβολή για τους Λάκωνες παγόπληκτους παραγωγούς

Με βασικό αντικείμενο τον χρόνο της πληρωμής της προκαταβολής της ζημιάς από τον παγετό του περασμένου Ιανουαρίου, για τους Λάκωνες παραγωγούς εσπεριδοειδών, συναντήθηκαν την Τρίτη (21/6) με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι βουλευτές Λακωνίας της ΝΔ κκ Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός.

Από τη συνάντηση, όπως γνωστοποίησε ο κ. Δαβάκης, προέκυψε ότι εντός των αμέσως επομένων ημερών θα καταβληθεί η προκαταβολή των 150 ευρώ ανά στρέμμα για τους πληγέντες παραγωγούς.

«Ευχαριστώ τον Ανδρέα Λυκουρέντζο για τη συνεργασία που είχαμε…», δήλωσε μετά το πέρας της επαφής ο Αθ. Δαβάκης.

Όπως είχε επισημάνει στις αρχές Ιουνίου ο βουλευτής Ν. Κρητικός, μετά τον παγετό του Ιανουαρίου του 2022, με το αρ. 69 του ν.4931/13.05.2022 (ΦΕΚ Α 94/13.5.2022) το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο ΕΛΓΑ αποφάσισαν να αποζημιώσουν για πρώτη φορά με προκαταβολή τούς ζημιωθέντες και στη συνέχεια απολογιστικά να καταβάλλεται το υπόλοιπο της αποζημίωσης σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Σύμφωνα με τον βουλευτή, στη Λακωνία η εκτιμώμενη ζημιά (ο μέσος όρος) ανέρχεται στο 35%-40%.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση