Αναγγελία ζημιάς από χαλάζι σε Λογγάστρα και Τρύπη

Δηλώσεις έως 1 Ιουλίου στη Μαγούλα

Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2022 13:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναγγελία ζημιάς από χαλάζι σε Λογγάστρα και Τρύπη

Σε αναγγελία στον ΕΛΓΑ προέβησαν οι αρμόδιοι ανταποκριτές Δ. Σπάρτης για τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση που έπληξε στις 16 Ιουνίου 2022, καλλιέργειες κηπευτικών κι εσπεριδοειδών στις Κοινότητες Λογγάστρας και Τρύπης (περιοχή Καραβά) της Δημοτικής Ενότητας Μυστρά κι ελλαιοκαλλιέργειες στην περιοχή «Λιοπάσι» της Κοινότητας Τρύπης.

Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ της Δημ. Ενότητας Μυστρά, που βρίσκονται στα γραφεία του Δ. Σπάρτης στη Μαγούλα, από Δευτέρα έως Παρασκευή (τηλ. 27313 61130 και 27313 61118).

Παρατηρήσεις:
- Δεν καλύπτονται οι ζημιές σε μη συστηματικές ή εγκαταλειμμένες καλλιέργειες, ή  που κατά ανεξάρτητο αγροτεμάχιο έχουν λιγότερα από δέκα δένδρα ή καταλαμβάνουν κατ’ είδος, έκταση μικρότερη από ένα στρέμμα. (Σημείωση: Ισχύει συνδυαστικά, δηλ. δεν καλύπτεται π.χ. έκταση 1,5 στρέμμα με 8 δένδρα,  ούτε και έκταση 0,9 στρέμματα με 15 δένδρα).
- Δήλωση ζημιάς υποβάλλεται μόνο αν από το συγκεκριμένο αίτιο έχει ζημιωθεί η καλλιέργεια ανά αγροτεμάχιο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% της συνολικής αναμενόμενης παραγωγής.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά (από τον παραγωγό για υποβολή της δήλωσης):
- Αντίγραφο Δήλωσης Καλλιέργειας /Εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2021. (Σημ. Είναι ευνόητο ότι θα πρέπει να υπάρχει ταύτιση των στοιχείων με τη δήλωση ζημιάς για το ζημιωμένο αγροτεμάχιο (όνομα παραγωγού, ίδια τοπωνύμια, έκταση και αριθμός δένδρων). Η Δήλωση Καλλιέργειας έχει υποβληθεί μαζί με την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2021 στην ΕΑΣ Λακωνίας).
- Για ζημιές σε πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα συνυποβάλλεται και το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης του Οργανισμού Πιστοποίησης. Με την δήλωση ζημιάς καταβάλλονται από τους παραγωγούς τα τέλη εκτίμησης, που ανέρχονται σε 0,10 €/δέντρο.

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti