Πρόσφορο έδαφος στην Πελοπόννησο για τα υποτροπικά φυτά

Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2022 10:46 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόσφορο έδαφος στην Πελοπόννησο για τα υποτροπικά φυτά

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις για την επιτυχημένη εγκατάσταση υποτροπικών ειδών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Καλλιέργεια υποτροπικών ειδών - δυνατότητες και προϋποθέσεις», την Παρασκευή 24/6 στο Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στην Καλαμάτα.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», που μέσω προγραμματικής σύμβασης έχουν συμβληθεί με στόχο την δημιουργία πιλοτικών αγρών εγκατάστασης των υποτροπικών φυτών αβοκάντο, μάνγκο, λίτσι, αννόνα και μακαντάμια.

Στον χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα»  Παναγιώτης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία του οργανισμού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε διάφορα επίπεδα. Ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τόνισε ότι αποτελεί σύνδεση των εναλλακτικών καλλιεργειών με την παραγωγή της Περιφέρειας, ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επιστημονικής τεκμηρίωσης και παρακολούθησης των καλλιεργειών, αλλά και στην συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των παραγωγών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος στην παρέμβασή του,  αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, μετέφερε το χαιρετισμό του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα κι εστίασε στην άριστη συνεργασία με τα στελέχη του ΕΛΓΟ «Δήμητρα»  για την υλοποίηση των δράσεων της προγραμματικής σύμβασης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ανάπτυξης συνεργασιών με τον ΕΛΓΟ, μέσω διαφόρων ερευνητικών προγραμμάτων.

Η γενική διευθύντρια Αγροτικής Έρευνας ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Αναστασία Τσαγκαράκου ανέπτυξε τους όρους της συνεργασίας και τόνισε τη διάθεση των Ινστιτούτων του ΕΛΓΟ για συνεργασία σε θέματα έρευνας, καινοτομίας, παρακολούθησης της παραγωγής κλπ.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι: Δρ. Τζατζάνη Θ. – Τ., ερευνήτρια, Δρ. Ψαρράς Γ., ερευνητής διευθυντής Ινστιτούτου και οι διευθυντές ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Ευσταθία Γεωργακοπούλου και Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.
Συμμετείχαν γεωπόνοι, παραγωγοί που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, καθώς και ενδιαφερόμενοι παραγωγοί. 

Η υλοποίηση του προγράμματος θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου να εξοικειωθούν με τις νέες αυτές καλλιέργειες, με πολλαπλά οφέλη, όπως η ανασυγκρότηση της γεωργίας, η προώθηση των υποτροπικών ειδών ως εναλλακτικές καλλιέργειες και η διείσδυση νέων προϊόντων υψηλής αξίας στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti