Δηλώσεις ζημιάς για το πρόσφατο χαλάζι σε Κλαδά-Καραβά

Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2022 16:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δηλώσεις ζημιάς για το πρόσφατο χαλάζι σε Κλαδά-Καραβά

Πραγματοποιήθηκε η αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ από το χαλάζι της 16ης Ιουνίου 2022 για καλλιέργειες εσπεριδοειδών και κηπευτικών στην Κοινότητα Κλαδά (περιοχή Καραβά) Δήμου Σπάρτης.

Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται έως και αύριο Παρασκευή 1 Ιουλίου στην αρμόδια ανταποκρίτρια ΕΛΓΑ για την Κοινότητα Κλαδά Γεωργία Κοντογεωργάκου (Ευαγγελιστρίας 85-87, 3ος όροφος, τηλ. 2731081866 - εσωτ. 104).

Διευκρινίζεται ότι δεν καλύπτονται οι ζημιές σε μη συστηματικές ή εγκαταλειμμένες καλλιέργειες ή που κατά ανεξάρτητο αγροτεμάχιο έχουν λιγότερα από δέκα δένδρα ή καταλαμβάνουν κατά είδος έκταση μικρότερη από ένα στρέμμα.

Επιπλέον, δήλωση ζημίας υποβάλλεται μόνο αν από το συγκεκριμένο αίτιο έχει ζημιωθεί η  καλλιέργεια ανά αγροτεμάχιο σε ποσοστό άνω του 20% της συνολικής αναμενόμενης παραγωγής.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα καταθέσουν αίτηση πρέπει να προσκομίσουν δήλωση καλλιέργειας- εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2021, καθώς και βεβαίωση από τον Οργανισμό Πιστοποίησης για τις βιολογικές καλλιέργειες. 

Τα τέλη εκτίμησης καταβάλλονται από τους παραγωγούς με τη δήλωση ζημιάς και ανέρχονται σε 0,10 €/δέντρο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti