Αρχές Ιουλίου η έναρξη των ψεκασμών δακοκτονίας στη Λακωνία

2,3 εκ. ευρώ σε βάθος τριετίας για τον νομό - Οι περιοχές που δεν τελεσφόρησε ο διαγωνισμός

Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2022 07:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αρχές Ιουλίου η έναρξη των ψεκασμών δακοκτονίας στη Λακωνία

Η εξέλιξη του προγράμματος δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε το θέμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία έγινε συμπληρωματική κατανομή για την κάλυψη των δαπανών δακοκτονίας στις περιφέρειες, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να χρηματοδοτείται με το ποσό 1.082.000 ευρώ. Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πλέον η επιχορήγηση για όλη την Περιφέρεια ανέρχεται σε ποσό άνω των 10 εκ. ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι με την επιπλέον χρηματοδότηση δίνεται η δυνατότητα διενέργειας και 4ου ψεκασμού για όλους, εφόσον απαιτηθεί από τις συνθήκες.

Επίσης, ενημέρωσε ότι μετά από αιτήματα των αναδόχων του προγράμματος, αποφασίστηκε, σύμφωνα και με το ισχύον νομικό πλαίσιο, να δοθεί επιπλέον ποσό 10% για την κάλυψη των αυξημένων υποχρεώσεων εξαιτίας της διαμόρφωσης των τιμών των καυσίμων.

Στη Λακωνία
Στη Λακωνία έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός τριετούς διάρκειας, με προϋπολογισμό  2.350.910,83 ευρώ (ψεκασμοί 2.167.430,61 €, παγιδοθεσία 183.480,22 €). Έχουν εγκριθεί οι  προσωρινοί ανάδοχοι των ψεκασμών και προχωρά η διαδικασία συμβασιοποίησης. Η έναρξη των ψεκασμών προσδιορίζεται στις αρχές Ιουλίου.

Όσον αφορά την παγιδοθεσία, οι προσωρινοί ανάδοχοι έχουν εγκριθεί και η ανάρτηση των παγίδων προγραμματίζεται άμεσα.

Άγονος διαγωνισμός
για 12 περιοχές
Ωστόσο, από τη διαγωνιστική διαδικασία προέκυψε πως 12 κοινότητες δεν έχουν ανάδοχο, επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά και προγραμματίζονται νέοι διαγωνισμοί. Τα άγονα τμήματα του διαγωνισμού είναι: Αγγελώνα, Άγιος Ιωάννης – Μονεμβασιά, Άνω Καστανιά  Βοιών, Βασιλική – Γοράνοι, Βρέσθενα, Σελλασία – Κονιδίτσα, Βουτιάνοι – Κλαδάς, Θεολόγος και Σκαμνάκι, συνολικού προϋπολογισμού 243.360 ευρώ.

Ικανοποίηση
για την ανθοφορία της ελιάς
Όσον αφορά την ανθοφορία της ελιάς στη Λακωνία, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος ισχυρίστηκε πως «είναι αρκετά πλούσια, ενώ η καρπόδεση είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα προηγούμενα έτη».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti