Ένταξη στους Νέους Γεωργούς διεκδικούν 430 άτομα στη Λακωνία

Μέσα στο τρέχον 15ημερο ο ορίζοντας ολοκλήρωσης των αξιολογήσεων

Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2022 16:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένταξη στους Νέους Γεωργούς διεκδικούν 430 άτομα στη Λακωνία

Για την πορεία της β’ αξιολόγησης του προγράμματος 6.1 «Εγκατάσταση νέων γεωργών», πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των διευθυντών Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου και του διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας έδρας, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου.

Συζητήθηκε η πορεία της αξιολόγησης και τονίστηκε η αναγκαιότητα της επίσπευσης της ολοκλήρωσης των εκκρεμών υποθέσεων, θέτοντας ως ορίζοντα ολοκλήρωσης της β’ φάσης του προγράμματος, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Στο πρόγραμμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν υποβληθεί συνολικά 1.869 αιτήματα ενισχύσεων, τα οποία ανά νομό κατανέμονται ως εξής: Στην Αρκαδία 170, στην Αργολίδα 281, στην Κορινθία 570, στη Λακωνία 430 και στη Μεσσηνία 418.

Φιλοσοφία του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών αποτελεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και η δημιουργία επιχειρηματιών γεωργών με κατάλληλα εφόδια για τη δημιουργία βιώσιμων εκμεταλλεύσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε «την επιτακτική ανάγκη τήρησης του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος επίσπευσης των οριστικών αποτελεσμάτων» επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «είναι αισιόδοξο το μήνυμα ότι πάνω από 1.800 νέα άτομα της Περιφέρειάς μας ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα μας, σε μια κρίσιμη από οικονομική άποψη χρονική περίοδο. Οφείλουμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και τώρα αλλά και σε επόμενα βήματα, προτρέποντάς τους να υλοποιήσουν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti