Τη Δευτέρα η έναρξη των ψεκασμών δακοκτονίας στη Λακωνία

Αναλυτικά το πρόγραμμα ανά περιοχή

Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2022 16:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τη Δευτέρα η έναρξη των ψεκασμών δακοκτονίας στη Λακωνία

Από την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στη Λακωνία, με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, όπως γνωστοποίησε η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Λακωνίας.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα (4/7) η διαδικασία θα λάβει χώρα στις ΤΚ: α) Ασωπού, Παπαδιανίκων, Πακίων-Ελιάς και Νομίων Δ. Μονεμβασίας, β) Ζαραφώνας-Καρίτσας Δ. Ευρώτα, γ) Παλαιόβρυσης και Μελιτίνης Δ. Αν. Μάνης και δ) Αφυσσού, Αλευρούς, Γεωργιτσίου, Περιβολίων, Καστορείου Δ. Σπάρτης.

Την Τρίτη (5/7) ψεκασμοί θα γίνουν στην ΤΚ Κροκεών Δ. Ευρώτα και την Τετάρτη (6/7) στις ΤΚ Γερακίου Δ. Ευρώτα και Ελίκας Δ. Μονεμβασίας.

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Λακωνίας απευθύνει παράκληση σε όσους ελαιοπαραγωγούς έχουν περιφραγμένα ελαιοκτήματα, «να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιοκτήματα τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός». Επίσης, επισημαίνεται «η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα διενεργούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές». Οι τελευταίοι επιβάλλεται «να επισκέπτονται συχνά τα ελαιοκτήματα τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία -έγκαιρα- οποιοδήποτε πρόβλημα».

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη ΔΑΟΚ Λακωνίας στα τηλέφωνα 2731363330, 2731363333, 2731363329, 273136337.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti