Σε «τροχιά» μεταβατικής περιόδου το Νοσοκομείο Σπάρτης

Tzakas

Από φθινόπωρο οι εργασίες για το νέο κτίριο - Κατέφτασαν οι πρώτοι οικίσκοι για τη στέγαση τμημάτων

Σάββατο, 02 Ιούλιος 2022 08:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε «τροχιά» μεταβατικής περιόδου το Νοσοκομείο Σπάρτης

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες προς την έναρξη κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ώστε το εμβληματικό έργο να αποδοθεί στην κοινωνία εντός της διετίας 2025-2026, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

Όπως γνωστοποίησε στον «Λακωνικό Τύπο» η διοικήτρια του ΓΝ Λακωνίας-ΝΜ Σπάρτης κ. Εύη Παπαγεωργίου, στο νοσοκομείο έχουν ήδη μεταφερθεί οι πρώτοι οικίσκοι (προκάτ πτέρυγες), όπου θα μεταστεγαστούν προσωρινά το επόμενο χρονικό διάστημα, κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου. Στόχος είναι -εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά- στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες κατεδάφισης μερών του υφιστάμενου οικοδομήματος, για να ακολουθήσει σε επόμενο στάδιο η θεμελίωση κι ανέγερση των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων. Ήδη μάλιστα έχει τοποθετηθεί η κατασκευή όπου θα λειτουργήσει το μικροβιολογικό τμήμα, ενώ προσεχώς θα συμβεί το ίδιο και για άλλες μονάδες όπως η κλινική-Covid, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, οι χειρουργικές αίθουσες κ.ά.

Οι νέοι οικίσκοι χαρακτηρίζονται ως υψηλών προδιαγραφών κι απαιτήσεων, που διασφαλίζουν την άρτια παροχή υπηρεσιών, ενώ η κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο έχει επιμεληθεί μεγάλα πρότζεκτ, όπως η δημιουργία νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομεία των Αθηνών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti