Νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 25.000 συνταξιούχους

3 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός

Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2022 13:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 25.000 συνταξιούχους

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους ΕΦΚΑ-πρώην ΟΑΕΕ για την περίοδο 2022-2023, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πραγματοποίηση διακοπών από τους συνταξιούχους σε καταλύματα του Μητρώου, μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, ενώ το κόστος του θα ανέλθει στο 1 εκατ. ευρώ για φέτος και στα 2 εκατ. ευρώ για το 2023.

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων - ωφελουμένων ορίζεται από μία έως έξι διανυκτερεύσεις εντός του χρονικού διαστήματος από την 1/8/2022 έως τις 31/7/2023, για όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Εξαίρεση αποτελούν τα νησιά Λέσβος, Χίος, Λέρος, Κως και ο νομός Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δέκα διανυκτερεύσεις, καθώς και η νήσος Σάμος και οι Δήμοι Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, όπου προβλέπονται έως δώδεκα διανυκτερεύσεις.

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος ανέρχονται συνολικά σε 25.000 συνταξιούχους του e ΕΦΚΑ - πρώην ΟΑΕΕ που έχουν καταβάλει εισφορά της παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010 κατά τον μήνα που προηγείται της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ ή στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti