«Τουρισμός για όλους» για φθηνότερες διακοπές

Με οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ - Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Παρασκευή, 15 Ιούλιος 2022 12:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Τουρισμός για όλους» για φθηνότερες διακοπές

Σημαντικά βελτιωμένο και περισσότερο ευέλικτο κατά την αξιοποίησή του, αλλά και ιδιαίτερα διευρυμένο προς όφελος των δικαιούχων, είναι φέτος το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού που θα προσφέρει οικονομική επιταγή (voucher) ύψους 150 ευρώ. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα θα ανοίξει το Σάββατο 16/7, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Με βασικό στόχο την ουσιαστική τόνωση του εγχώριου τουρισμού και την παροχή ίσων ευκαιριών στους πολίτες, δίνεται η δυνατότητα εξαργύρωσης των επιταγών από τους δικαιούχους ακόμα και στην περίπτωση διαμονής διάρκειας μικρότερης των 4 διανυκτερεύσεων, όπως αρχικά όριζε το πρόγραμμα. Ακόμη, το ποσοστό επιδότησης διαμονής αυξάνεται σημαντικά, ενώ στις περιπτώσεις ΑΜΕΑ η επιδότηση καλύπτει τη συνολική δαπάνη.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται και νέα καταλύματα ή τουριστικά γραφεία – πάροχοι, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ευκαιρίες και τις επιλογές που διατίθενται στους δικαιούχους.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Το πρόγραμμα απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που θα υποβληθούν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr. Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.

Οι προσφερόμενες δυνατότητες
Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται. Είναι ίσως το ευρύτερο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μέσω του οποίου κυβέρνηση στηρίζει τον τουριστικό κλάδο σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους. Κατά περίπτωση, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο μητρώο παρόχων του προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο μητρώο.

Αναλυτικότερα, οι δυνατότητες που παρέχονται από φέτος μέσω του προγράμματος έχουν ως εξής:
- Όλοι οι δικαιούχοι που δεν έκαναν χρήση του περσινού voucher μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:
α) 2 ή 3 διανυκτερεύσεις με επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους)
β) ή 4 διανυκτερεύσεις με επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο. Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Δικαιούχοι vouchers
τουριστικών γραφείων
Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο - πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως και 50% ή 60% για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα 120€.

Το Υπουργείο Τουρισμού, κατόπιν πρωτοβουλίας που έλαβε η υφυπουργός Τουρισμού, έχει ήδη δρομολογήσει τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων από ενδιαφερομένους, οι οποίοι δεν έχουν μέχρι σήμερα λάβει voucher. Το άνοιγμα της πλατφόρμας θα επικοινωνηθεί προσεχώς με νεώτερη ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων παραμένει η ίδια. Από το νέο αυτό επικείμενο κύκλο εφαρμογής του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν ακόμη 100.000 πολίτες.

Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti