Διάγνωση των αναγκών της αγοράς εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2022 12:38 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διάγνωση των αναγκών της αγοράς εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» η πράξη «Ανάπτυξη περιφερειακού μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». Η συνολική επιλέξιμη δαπάνη της εν λόγω πράξης, δικαιούχος της οποίας είναι η Περιφέρεια, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Η πράξη περιλαμβάνει την ανάπτυξη και λειτουργία περιφερειακού μηχανισμού για τη διάγνωση αναγκών της αγοράς εργασίας στην Πελοπόννησο και στοχεύει στην αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας της Περιφέρειας ως προς την παρακολούθηση και τη διάγνωση των αναγκών του τοπικού παραγωγικού συστήματος, για τον ορθό σχεδιασμό πολιτικών και δράσεων στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, εκπληρώνει την θεσμική δέσμευση της Περιφέρειας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν για την συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων και Οργανισμών για τη λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας.

Ο περιφερειακός μηχανισμός θα περιλαμβάνει εργαλεία και αναλύσεις για την πρόβλεψη, αφ’ ενός των αναγκών σε θέσεις εργασίας ανά επάγγελμα και κλάδο οικονομικής δραστηριότητας και αφ’ ετέρου των μελλοντικών αναγκών σε δεξιότητες. Η αξιοποίηση αυτής της πληροφόρησης θα είναι κρίσιμη για το σχεδιασμό προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης (κατάρτισης, δημιουργίας θέσεων εργασίας) αλλά και των δράσεων για τη διαχείριση της αλλαγής και της αναδιάρθρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίστηκε η 29 Ιουλίου 2022 και λήξης η 29 Δεκεμβρίου 2023.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti