Καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

Στους 80.000 οι ωφελούμενοι

Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2022 10:27 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

Ένα νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική κατάρτιση ανοίγει στην Ελλάδα με την έναρξη των νέας γενιάς προγραμμάτων που εντάσσονται στα προγράμματα που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρώτο από αυτά τα νέου τύπου προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)-πρώην ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ανάπτυξη των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων 80.0000 ανέργων. Μέσα από αυτό, οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν για πρώτη φορά τις πύλες των ελληνικών πανεπιστημίων.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Ανέργων για κατάρτιση μέσω των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των ΑΕΙ έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν τουλάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:
- Είναι εγγεγραμμένοι στο  Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
- Έχουν ηλικία άνω των 18 ετών
- Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μπορεί να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελούμενων.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των ανέργων στο έργο γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://www.voucher.gov.gr.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti