Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής σε Μολάους και Αμύκλες

Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2022 08:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής σε Μολάους και Αμύκλες

Τη μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής τίμησε την Τρίτη  26 Ιουλίου η Εκκλησία και στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης η κωμόπολη των Μολάων εόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και πάνδημη συμμετοχή την Πολιούχο της.

Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε, στον φερώνυμο ιερό ναό, ο Μέγας Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας. Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της Ιερής Εικόνας  της Αγίας στον Καθεδρικό Ναό Γεννήσεως του Χριστού.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Ο σεπτός Ποιμενάρχης, στον πάντα μεστό νοημάτων λόγο του, αναφέρθηκε στις αρετές της τιμώμενης Αγίας, που θα πρέπει να αποτελούν οδοδείκτη στην αλλοτριωμένη εποχή μας. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε «με συναθλήτρια και παιδαγωγό την Αγία Παρασκευή, να καταξιωθούμε να ζήσουμε κατά Θεόν και να κερδίσουμε την Επουράνια Βασιλεία».

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, ο Μητροπολίτης Ευστάθιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό Αμυκλών και μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti