Έρχεται νέα επιδότηση μέχρι 888 ευρώ

Για γρήγορο ίντερνετ

Παρασκευή, 05 Αύγουστος 2022 11:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έρχεται νέα επιδότηση μέχρι 888 ευρώ

Την ταχεία ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων μέσω της αύξησης της ζήτησης αλλά και την υστέρηση που παρουσιάζει η χώρα σε σχέση με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ στην διείσδυση των ευρυζωνικών δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων φιλοδοξεί να καλύψει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με έναν νέο πρόγραμμα επιδότησης που είναι στα σκαριά.

Ο λόγος για το «Gigabit Voucher Scheme», ένα νέο κουπόνι που θα μειώνει το αρχικό κόστος σύνδεσης και τα μηνιαία τέλη για μια περίοδο 24 μηνών διασφαλίζοντας ταχύτητες 250 GB και προωθεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Στόχος της είναι η υποστήριξη των νοικοκυριών και των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση.
Όπως προκύπτει το νέο κουπόνι που θα δημιουργηθεί θα έχει ως ελάχιστες απαιτήσεις την ταχύτητα download 250 Mbps, την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού και υπηρεσία με δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης σε ταχύτητα έως και 1 Gbps

Για όλα τα παραπάνω οι συνδρομητές, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο της δράσης, θα λαμβάνουν επιδότηση του αρχικού εφάπαξ τέλους σύνδεσης καθώς και μέρους του μηνιαίου τέλους για περίοδο 24 μηνών. Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης προβλέπεται στα 432 ευρώ ανά ωφελούμενο νοικοκυριό και στα 888€ ανά ωφελούμενη μικρο-μεσαία επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό ενίσχυσης είναι:
-48 € εφάπαξ ποσό που αντιστοιχεί στο τέλος σύνδεσης
-16 € μηνιαίως ανά ωφελούμενο νοικοκυριό για διάστημα 24 μηνών
 -35 € μηνιαίως ανά ωφελούμενη μικρο-μεσαία επιχείρηση για διάστημα 24 μηνών

Κάθε ενισχυόμενο νοικοκυριό ή μικρο-μεσαία επιχείρηση θα μπορεί να λάβει μόνο μία φορά ενίσχυση στο πλαίσιο της δράσης ενώ θα είναι δυνατή η μεταφορά της επιδοτούμενης σύνδεσης σε άλλη διεύθυνση εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις της υπηρεσίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης εκτιμάται σε 100 εκ. ευρώ και η διάρκεια της έως 24 μήνες ή μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Η σχετική Υπουργική Απόφαση του προγράμματος αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, ίσως και μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου.

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti