Αραχωβίτης: «Η μείωση εδρών είναι το λιγότερο…»

Παρασκευή, 05 Αύγουστος 2022 09:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αραχωβίτης: «Η μείωση εδρών είναι το λιγότερο…»

Τα διακινούμενο (ισχυρό) σενάριο περί μείωσης των βουλευτικών εδρών από τρεις σε δύο στη Λακωνία, σε συνάρτηση των νέων πληθυσμιακών δεδομένων, επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες. Ο «Λακωνικός Τύπος» απευθύνθηκε στον βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη, καλώντας τον να καταθέσει τη δική του εκτίμηση και σχόλιο αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση που -εφόσον εφαρμοστεί- θα αλλάξει τον ρου της λακωνικής πολιτικής σκηνής.

Τόνισε ο Στ. Αραχωβίτης: «Η Λακωνία μικραίνει. Αυτό που βλέπουμε από την αρχή της δεκαετίας με την κρίση και τα μνημόνια, με τη μείωση των γεννήσεων, αλλά και τη φυγή νέων στο εξωτερικό (brain drain), η Λακωνία μειώνεται δραματικά», υποστήριξε ο Λάκωνας βουλευτής και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι είναι το λιγότερο η απώλεια μίας έδρας, που σαφώς μειώνει την εκπροσώπηση, αλλά το μείζον είναι η απερήμωση της υπαίθρου. Παρά τον καλοκαιρινό τουρισμό, που δίνει αίσθηση δραστηριότητας στον νομό, τους περισσότερους μήνες του χρόνου η Λακωνία αδειάζει. Για να αντιστραφεί αυτό χρειάζονται ισχυρές κοινωνικές πολιτικές».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti