Στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2022 09:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Τη μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, τίμησε την Τρίτη 30 Αυγούστου η Εκκλησία και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος εόρτασε τα σεπτά του ονομαστήρια.

Το απόγευμα της παραμονής, στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασέας Αρκαδίας, τελέσθηκε ο πολυαρχιερατικός εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συγχοροστατούντων των σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ΄, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού προσήλθε ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, για να συμπροσευχηθεί και να ευχηθεί τα δέοντα στον εορτάζοντα.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα του τιμώμενου Αγίου Αλεξάνδρου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, όπως «η ακλόνητη πίστη, το φρόνημα μαρτυρίας της πίστεώς του και η ελεημοσύνη». Επίσης, μίλησε για την ισχυρή προσωπικότητα του Μητροπολίτη Μαντινείας, χαρακτηρίζοντάς τον «ως φρουρό της πίστεως, φάρο του φωτός του Χριστού και Επίσκοπο της αγάπης και της ελεημοσύνης».

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την τιμητική του παρουσία, τους αρχιερείς, τον ιερό κλήρο και όλους τους παρισταμένους που προσήλθαν στην Κάτω Ασέα για να τιμήσουν τον Άγιο Αλέξανδρο και να ευχηθούν τα δέοντα στην ελαχιστότητά του.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ευχήθηκε -εκ μέρους των αρχιερέων- στον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας «τα έτη του να είναι πολλά, να ποιμαίνει τον λαό του Θεού και να είναι σωστός καθοδηγητής των ψυχών».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti