Δηλώσεις για τις ζημιές από το χαλάζι στην Γκοριτσά

Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2022 11:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δηλώσεις για τις ζημιές από το χαλάζι στην Γκοριτσά

Εγκρίθηκε η αναγγελία ζημιάς από τη χαλαζόπτωση που έπληξε στις 24 Αυγούστου 2022 τις ελαιοκαλλιέργιες στην Τοπική Κοινότητα Γκοριτσάς Δήμου Σπάρτης.
Οι παραγωγοί που έχουν αγροτεμάχια στην πληγείσα περιοχή της εν λόγω κοινότητας, τα οποία έχουν υποστεί ζημιά από το συγκεκριμένο αίτιο σε ποσοστό άνω του 20% της αναμενόμενης παραγωγής ανά αγροτεμάχιο, μπορούν να υποβάλουν δήλωση ζημιάς στον ανταποκριτή ΕΛΓΑ. 

Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται μέχρι και την προσεχή Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στην αρμόδια ανταποκρίτρια ΕΛΓΑ ΔΕ Θεραπνώμ, Νικολέτα Πλαγάκη, στο Δημαρχείο Σπάρτης (Ευαγγελιστρίας 85-87, 2ος όροφος, τηλ. 2731081866-εσωτ. 116).
Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις ζημιάς καταχωρούνται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΛΓΑ, αποκλειστικά εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

Για την υποβολή της δήλωσης απαιτούνται  τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
- Αντίγραφο Δήλωσης Καλλιέργειας ΕΛΓΑ έτους 2022 (από την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του παραγωγού, από την οποία αντλούνται τα στοιχεία του παραγωγού και του αγροτεμάχιου (τοποθεσία, έκταση, δένδρα).
- Για τις πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες: Βεβαίωση από τον αρμόδιο οργανισμό πιστοποίησης.

Τα τέλη εκτίμησης, καταβάλλονται από τους παραγωγούς με την δήλωση ζημιάς και ανέρχονται για καρποφόρα δένδρα σε 0,10 ευρώ/δέντρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti